Papa Francisc: „Râuri de sânge şi de lacrimi curg în Ucraina. Nu este o operaţiune militară, ci un război care seamănă moarte”

Data publicării:
Papa Francisc
Papa Francisc FOTO: Getty Images

Papa Francisc a deplâns duminică situația din Ucraina după invazia rusă şi a făcut apel la înfiinţarea unor coridoare umanitare.

„Râuri de sânge şi de lacrimi curg în Ucraina, nu este vorba doar de o operaţiune militară, ci de un război care seamănă moarte, distrugere şi suferinţă”, a spus suveranul pontif după rugăciunea Angelus făcând apel la înfiinţarea unor „coridoare umanitar în adevăratul sens al cuvântului” pentru a ajuta populaţia.

„Numărul victimelor creşte precum şi cel al persoanelor care părăsesc ţara, în special mame cu copii. Nevoia de asistenţă umanitară în această ţară martirizată creşte de la o oră la alta într-o manieră dramatică”, a continuat papa Francisc, care a solicitat în repetate rânduri încetarea confruntărilor din Ucraina, scrie Agerpres.

Numeroase drapele ucrainene fluturau în rândul credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru a asculta rugăciunea Angelus rostită de papa Francisc.

„Adresez un apel din toată inima pentru a fi asigurate coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului şi a fi garantat şi facilitat accesul ajutoarelor în zonele asediate pentru a oferi un ajutor vital fraţilor şi surorilor noastre oprimaţi de bombe şi de frică”, a mai spus papa Francisc.

„Vă rog să opriţi atacurile armate şi ca negocierile să preia din nou controlul, la fel şi bunul simţ, şi să reîncepem să respectăm dreptul internaţional”, a mai spus suveranul pontif.

Papa Francisc le-a mulţumit jurnaliştilor care „şi-au periclitat viaţa” pentru a informa lumea asupra evenimentelor din Ucraina.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri