Video&Foto Peste 200 de morți, în opt accidente aviatice petrecute în anul 2022

Data actualizării: Data publicării:
omagiu la locul prabusirii avionului
Omagiu tăcut pentru victime la locul prăbușirii avionului China Eastern Airlines. Foto: Profimedia Images

Anul 2022 a fost marcat de mai multe tragedii aviatice. Cel puțin 200 de persoane, pasageri în aeronavele care s-au prăbușit nu au supraviețuit. Cel mai grav dintre ele a avut loc în luna martie, în sud-vestul Chinei când și-au pierdut viața 123 de pasageri și toți cei 9 membri ai echipajului, după ce avionul de tip Boeing s-a prăbușit într-o zonă muntoasă.

Pe 21 martie, 2022, un avion de tip Boeing 737-800 al companiei aeriene China Eastern s-a prăbuşit în regiunea Guangxi, în sud-vestul Chinei. Avionul efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton). La bord se aflau 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului. Nu a fost găsit niciun supravieţuitor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe data de 15 mai, persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe un pod din apropierea parcului Haulover din Miami. Avionul decolase de pe aeroportul internaţional Hollywood-Fort Lauderdale, cu trei persoane la bord şi se îndrepta spre aeroportul internaţional Key West.

 

US-NEWS-FLA-PLANECRASH-REPORT-MI
Avion prăbușit în apropierea parcului Haulover din Miami. Foto: Profimedia Images

La sfârșitul lunii mai un avion cu 22 de persoane la bord a fost dat dispărut într-o zonă montană din Nepal. Avionul zbura din oraşul turistic Pokhara, la aproximativ 200 km nord-vest de capitala Kathmandu, către Jomsom din vestul Nepalului. Nu au existat supravieţuitori.

Cinci persoane au fost găsite decedate şi două au fost date dispărute pe data de 11 iunie, după prăbuşirea unui elicopter în Italia. La bordul elicopterului se aflau şapte persoane. Elicopterul a decolat de la Lucca, în Toscana şi se îndrepta spre oraşul nordic Treviso când a fost prins de o furtună într-o zonă îndepărtată.

O tragedie aviatică are loc pe data de 16 iulie, în Grecia. Avionul cargo, un model Antonov An-12, s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Paleochori Kavalas. A luat foc și au avut loc mai multe explozii. Cele opt persoane aflate la bord au decedat.

profimedia-0707840670
Resturile avionului prăbușit în Grecia. Foto: Profimedia Images

Pe 5 septembrie, patru persoane au murit după ce un Cessna 551, proprietate privată, s-a prăbuşit în Marea Baltică, după ce a zburat din Jerez, Spania. Aeronava trebuia să aterizeze la Köln, Germania, dar a continuat să zboare până a ajuns pe coasta Letoniei, unde a avut loc tragedia.

Pe 21 octombrie are loc încă o tragedie.Un avion privat de mici dimensiuni, un Piaggio P180 Avantia, având cinci cetăţeni germani la bord plus pilotul, s-a prăbuşit în largul Costa Ricăi. Resturi ale aparatului au fost localizate la circa 28 kilometri în largul aeroportului din Limon. Nu au existat supravieţuitori.

Avionul s-a prăbușit în largul Costa Ricăi. Foto: Profimedia Images

Pe 6 noiembrie, un avion, operat de compania privată tanzaniană Precision Air, s-a prăbuşit în Lacul Victoria din Tanzania, în momentul în care se pregătea de aterizare, transmite Reuters. Pe lista de pasageri erau înscrise 49 de persoane. Tanzania Broadcasting Corporation (TBC) a relatat că 15 persoane au fost salvate şi că nu se cunoştea, la acel moment, numărul morţilor.

Avionul s-a prăbușit când se pregătea de aterizare. Foto: Profimedia Images

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri