Foto Republica Moldova a primit cele 500.000 de vaccinuri anti-Covid trimise de SUA

Data publicării:
maia sandu alături de un barbat de culoare langa dozele de vaccin
Republica Moldova a primit cele 500.000 de vaccinuri anti-Covid trimise de SUA. Foto: Twitter/Antony Blinken

Republica Moldova a primit cele 500.000 de doze de vaccin anti-Covid Johnson & Johnson trimise de Statele Unite prin programul internațional COVAX, a anunțat secretarul de Stat american Antony Blinken.

„Îmi face plăcere să anunţ donarea a 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson (Republicii) Moldova. Această livrare consolidează angajamentul Statelor Unite de a învinge pandemia de Covid-19 la nivel mondial şi de a ajuta (Republica) Moldova”, a scris Antony Blinken pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pandemia de Covid-19 a afectat grav economia Republicii Moldova, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, astfel că acțiunea SUA este considerată un moment unic în istorie”.

„Nu putea exista un prilej mai important pentru aceasta donaţie. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii şi salvarea vieţilor cetăţenilor Moldovei. După cum a spus preşedintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaţionale de vaccinare aceeaşi rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern”, a transmis vineri Ambasada SUA din Republica Moldova.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri