Senatoarea americană Kyrsten Sinema anunță că părăsește Partidul Democrat

Data publicării:
Kyrsten Sinema
Kyrsten Sinema. Foto: Profimedia Images

Senatoarea americană Kyrsten Sinema, din partea statului Arizona, și-a anunțat intenția de a părăsi Partidul Democrat, la patru ani de zile după ce a fost aleasă în camera superioară a Congresului american, relatează BBC.

Sinema, una dintre cele mai conservatoare voci din Partidul Democrat, a declarat, totuși, că nu intenționează să se alăture republicanilor și că va rămâne independentă în Senatul Statelor Unite.

În prezent, democrații au o majoritate tehnică în Senatul SUA, prin votul vicepreședintei Kamala Harris. După victoria democratului Raphael Warnock, în Georgia, însă, democrații urmau să aibă o majoritate plină de 51 de mandate. După plecarea lui Sinema, se va reveni la situația anterioară, de majoritate de 50 de voturi plus votul lui Harris.

Sinema, aleasă în Arizona pentru Senatul SUA, spune că decizia ei vine ca urmare a unei hotărâri de a lupta împotriva unui „sistem bipartid defect”.

„Înregistrându-mă ca independentă și prezentându-mă astfel la serviciu este o reflexie a felului în care m-am comportat mereu și reflectă și felul în care este Arizona.

Nu ne încolonăm pentru a face așa cum ni se spune și facem ce e bine pentru statul nostru și pentru țară”, a spus ea.

Într-o altă declarație, Sinema a spus că „americanii sunt tot mai mult lăsați  de izbeliște de partizanatul rigid al celor două partide naționale” și că speră să lucreze cu senatori din ambele partide.

Alături de senatorul de Virginia de Vest, Joe Manchin, Sinema este una dintre cele mai conservatoare voci ale Partidului Democrat și a sabotat în mai multe rânduri agenda președintelui Joe Biden.

Decizia nu schimbă, însă, deloc majoritatea în camera superioară, iar raportul de forțe continuă să fie în favoarea democraților.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri