Sari la conținut

Un militant pentru supremația rasei albe a fost aspru pedepsit, după ce șefii l-au recunoscut în pozele de la miting

Manifestațiile ultranaționaliștilor care susțin supremaţia rasei albe nu au rămas fără consecințe. Un extremist care a participat la marșul cu torțe al extremei drepte din Charlottesville a fost concediat, după ce șefii săi l-au recunoscut într-o imagine de la proteste, relatează Metro.

Cole White lucra la restaurantul Top Dog și a fost dat afară imediat ce imaginile cu el au apărut la TV, în presă, dar și pe rețelele de socializare. Restaurantul a pus inclusiv afișe și a dat un comunicat în care se delimitează de viziunea extremistă promovată de fostul lor angajat.

Pe Twitter a apărut inclusiv un cont intitulat „Yes, You're Racist” (Da, ești rasist), în care au fost expuși mai mulți dintre participanții la miting. 

În Charlottesville au avut loc, sâmbătă, două mitinguri paralele: unul al celor care promovau supremaţia rasei albe şi unul al celor care susţin drepturi egale pentru toată Lumea.

La un moment dat, un extremist de dreapta, în vârstă de 20 de ani, a intrat cu maşina în mulţimea care mărşăluia pentru toleranţă. O femeie a fost ucisă şi alte 19 persoane au fost rănite.

De asemenea, alţi 15 oameni au fost răniţi după ce grupurile rivale s-au bătut cu pumni şi pietre.