Italia continuă să înregistreze un număr uriaş de decese provocate de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
doctor şi pacient bolnav de coronavirus în secţie ATI din Lombardia, Italia
Secţie ATI dintr-un spital din Lombardia, Italia. Foto: Profimedia Images

Italia continuă să înregistreze un număr extrem de ridicat de decese zilnice provocate de COVID-19: 827 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri, în creştere faţă de cele 822 de decese înregistrate cu o zi în urmă. De asemenea, s-au înregistrat 28.252 de noi cazuri de îmbolnăviri provocate de coronavirus, informează Agerpres.

Italia, prima ţară occidentală afectată de noul coronavirus, a ajuns la un total de 53.677 de victime de la declanşarea pandemiei în luna februarie.

Cu trei zile în urmă, în această ţară s-a înregistrat cel mai grav bilanţ de la finele lunii martie şi până în prezent: 853 de decese într-o singură zi.

Italia înregistrează în prezent al doilea bilanţ negativ din Europa după cel din Marea Britanie. Totodată, Italia a raportat un total de peste 1,5 milioane de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2.

Creşterea numărului de spitalizări şi a gradului de ocupare a secţiilor de terapie intensivă a încetinit, sugerând astfel că cel mai recent val al pandemiei de COVID-19 începe să scadă în intensitate.

Numărul italienilor spitalizaţi cu maladia COVID-19 a ajuns la 33.684 în cursul zilei de vineri, în scădere cu 354 în raport cu ziua precedentă.

Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă  este în prezent de 3.782.

Lombardia, situată în nordul Italiei, în care se află capitala financiară a ţării, oraşul Milano, a rămas regiunea italiană cel mai grav afectată şi a raportat vineri 5.389 de cazuri noi de COVID-19, în scădere faţă de cele 5.697 de cazuri care au fost confirmate joi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri