Un bărbat a fost prins pe un aeroport în SUA cu ketamină de 4 milioane de dolari. Le-a spus polițiștilor că nu știa ce are în valize

Data publicării:
punga cu ketamina descoperita la aeroport
Un bărbat a fost prins la aeroportul din Detroit cu două valize care conțineau 50 de kilograme de ketamină. Foto: U.S. Customs and Border Protection

Un bărbat prins la aeroportul din Detroit cu două valize care conțineau 50 de kilograme de ketamină, în valoare de 4 milioane de dolari, a spus că nu știa ce are în bagaje, pe care i le-a dat un membru al familiei, relatează Business Insider.

Bărbatul, un cetățean britanic, a ajuns la Detroit cu valizele pe 13 decembrie, cu un avion care venea din Franța, potrivit Serviciului Vamal și Protecției Frontierelor din SUA (USCBP).

Ofițerii vamali i-au verificat bagajele și au găsit pungi de plastic pline cu „cristale albe mari”, a declarat miercuri USCBP.

Cu o valoare estimată la 90 de dolari pe gram, acea cantitate de ketamina valorează aproximativ 4 milioane de dolari pe stradă, au adăugat autoritățile.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a spus că un membru al familiei i-a dat cele două valize, a spus USCBP. Agenția nu a precizat dacă oficialii vamali i-au verificat afirmațiile.

Autoritățile au confiscat drogurile și l-au împiedicat pe bărbat să intre în SUA, a spus USCBP. El a fost trimis înapoi în Franța.

„Călătorii sunt încurajați să afle mai multe despre reglementările actuale înainte de a încerca să aducă anumite articole în Statele Unite, pentru a evita penalizări, confiscări și chiar arestări”, a spus agenția de frontieră.

Ketamina este un anestezic medical, care s-a dovedit a avea efecte antidepresive atunci când este administrat persoanelor care suferă de depresie severă. Dar este de asemenea folosită și ca drog, pentru efectele sale halucinogene și senzațiile disociative.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri