Femeie cu probleme psihice, găsită încuiată cu lacăt și grilaj metalic într-o casă din Prahova

Data publicării:
femeie depresie
Foto: Guliver/GettyImages

Un bărbat de 77 de ani din comuna prahoveană Jugureni, care îşi ţinea fiica cu probleme psihice încuiată într-o încăpere, este cercetat penal pentru lipsire de libertate.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, poliţiştii din oraşul Mizil s-au sesizat din oficiu în acest caz.

"S-a constituit echipă operativă care, împreună cu reprezentanţi ai primăriei, s-au deplasat la imobilul în cauză, iar în prezenţa bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani. În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, din discuţiile purtate cu bărbatul a reieşit că fiica sa suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi poate purta singură de grijă, ceea ce l-a determinat să recurgă la această metodă.

La faţa locului s-au prezentat şi reprezentanţii DGASPC Prahova, care urmează să ia măsurile legale care se impun.

"În cauză s-a luat legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, care a dispus să se efectueze cercetări faţă de bărbatul în vârstă de 77 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal", precizează IPJ Prahova.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri