Live

Muzeul Naţional Brukenthal a schimbat toate becurile

Data actualizării: Data publicării:
La Muzeul Naţional Brukenthal, toate becurile au fost schimbate. Foto: Muzeul Naţional Brukenthal

În contextul crizei energetice, Muzeul Naţional Brukenthal, din Sibiu, a renunțat la toate becurile și le-a înlocuit cu leduri, mai puțin consumatoare de curent. Conducerea muzeului spune că acestea nu numai că arată mult mai bine, dar luminează mai plăcut și mai intens. În perioada următoare, toate întrerupătoarele clasice vor fi înclocuite cu senzori.


Conducerea Muzeului Naţional Brukenthal a menținut același program de vizitare. Pentru că unele încăperi erau luminate permanent, iar 12 proiectoare erau tot timpul în funcțiune, consumul de electricitate ajunsese să fie foarte mare, iar la prețurile actuale devenise o povară pentru instituție.

"În ultima vreme am constatat cu toţii scumpirea energiei electrice. (...) Am hotărât ca toate becurile, nu doar din birouri, ci şi din spaţiile de vizitare, să fie schimbate cu becuri economice de tip led. Am avut, de pildă, cazuri, observate în ultima vreme, când la Muzeul de Istorie Naturală erau diferite proiectoare. Cam 12. Unul consuma aproximativ 100 W. Le-am schimbat toate cu unele noi, care arată mult mai bine şi care luminează şi mai bine. Zece becuri noi led consumă acum cât unul vechi. Am luat hotărârea că, pe lângă schimbarea becurilor vechi, putem să mai economisim energie prin montarea de senzori. Sunt multe spaţii în care cel puţin 8 h/zi sursa de lumina este aprinsă. Nu mi se pare normal şi din acest considerent, vom schimba întrerupătorul clasic cu senzori. Sunt măsuri normale, nu doar pentru aceste zile, cât pentru o folosire a energiei într-o manieră ordonată şi raţională", a precizat directorul muzeului, Alexandru Chituţă.

Muzeul Naţional Brukenthal este cel mai vechi muzeu din România, deschis publicului din 1817 şi este format din câteva clădiri aflate în centrul municipiului Sibiu, cea mai importantă fiind cea în care se află Palatul Brukenthal.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Poliţiştii au reţinut un bărbat care şi-a distrus brăţara electronică de supraveghere

Iohannis și-a început vizita în Coreea de Sud, după ce ar fi zburat din Sibiu cu un avion de lux. Surse: Tîlvăr a plecat cu un alt zbor

Un bărbat din Sibiu a decedat din cauza rujeolei. A refuzat oxigenul în spital și a cerut să fie lăsat acasă

Notă de plată de peste 30.000 de lei pentru un bărbat care a tăiat un tei din fața casei. Copacul, înlocuit cu unul adus din Italia

Partenerii noștri