Live

Psihiatru, despre atacul de la mall: Pare că avem de-a face cu un agresor care a acționat dezorganizat

Data actualizării: Data publicării:
Psihiatrul Gabriel Diaconu

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a vorbit, la Digi24, despre profilul agresorului de la Brăila, conturat în urma primelor informații difuzate în mass-media.

Din ceea ce aud, pare că avem de-a face cu o persoană care a acționat dezorganizat, sub imperiul impulsului. Este prematur să presupui că era sau nu sub influența unor substanțe. Dar admițând că a fost au fost, substanțele pot să fie un catalist, un agent augmentator al comportamentului dezorganizat”, a explicat Gabriel Diaconu.

Un lucru care mă preocupă, din ce am auzit, este că persoana, inițial, a acționat cu violență și s-ar putea chiar – sub imperiul impulsului – cu premeditare. Să ai un cuțit la tine, să intri într-o altercație cu cineva, să agresezi persoana respectivă...chiar dacă vorbim de impulsivitate accentuată, denotă o formă oarecare de premeditare. Majoritatea dintre noi nu plecăm la târg sau când vine vorba să înstrăinăm mașini cu un cuțit în buzunar”, a mai spus medicul psihiatru.

Prezumția, până la proba contrarie, este că agresorul este „în posesia facultăților mintale”, a precizat acesta. „De unde știm asta? Spre exemplu, din simplu fapt că el conduce o mașină, are o oarecare orientare, astfel încât să schimbe direcția mașinii, să meargă spre o anumită destinație”, a adăugat Gabriel Diaconu.

Un tânăr de 20 de ani din Brăila a fost reţinut după ce a înjunghiat un bărbat, apoi a demarat în trombă la volanul unei maşini şi a intrat în două grupuri de pietoni, fiind rănite în total zece persoane, între care doi copii.

Dintre victime, bărbatul înjunghiat este în stare foarte gravă, el fiind deja în operaţie la Spitalul Judeţean Brăila. Şi celelalte şase victime au ajuns la Spitalul Judeţean Brăila, având traumatisme cranio-cerebrale, fiind conştienţi şi în stare stabilă.

Surse: Digi24, news.ro. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atacul din Brăila este anchetat ca act terorist

Tânărul din Brăila care a rănit 10 persoane spune că regretă ce s-a întâmplat. Tatăl lui: Bănuiesc că l-a drogat cineva în club

Cine sunt cei doi pietoni loviţi intenţionat cu maşina de atacatorul de la mall. Ce spun medicii despre ei

Atac la mall-ul din Brăila. Ce pedeapsă riscă șoferul care a intrat cu mașina în oameni

Partenerii noștri