Live

Efectul ordonanței „lăcomiei”: importurile de energie au atins un record istoric

Data actualizării: Data publicării:

Importurile de energie au atins sâmbătă seară un record. România a importat 1.934 de megawaţi, la ora 18:15, potrivit datelor Transelectrica.

Deşi ar fi putut să folosească din energia produsă în ţară de hidrocentrale, suficientă pentru a acoperi cererea, a apelat însă la importuri din cauza preţurilor mai mari de la noi, crescute după intrarea în vigoare a ordonanţei lăcomiei.

Prețul tranzacționat vineri pentru energia livrată sâmbătă la ora 18:15 a atins maximul ultimilor doi ani, de 650 lei pe megawat oră.

La aceeaşi oră, consumul a fost de aproape 8.800 de megawaţi, sub maximele anului, iar producţia de peste 6.800 de megawaţi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consumul de energie a crescut în România din cauza frigului. Producția, asigurată în întregime din surse interne, jumătate regenerabile

Business Club: Mașina mai poate aștepta în trafic, dar electronii nu mai au răbdare. Care este cu adevărat prioritatea zero a României?

Cum se modifică OUG 114: „Taxa pe lăcomie”, abrogată de la 1 ianuarie. FDI va fi desființat, pensiile private rămân la Pilonul 2

La cât ar fi urcat azi ROBOR, dacă ar fi fost calculat după noua metoda impusă de Guvern

Partenerii noștri