Live

Galerie Foto 65 de ani de când primul Trabant a ieșit de pe linia de producție. Mica mașină germană a fost faimoasă și în România

Data actualizării: Data publicării:
În urmă cu 65 de ani, în 1957, primul autoturism Trabant ieșea de pe linia de fabricație a uzinii din Zwickau. Sursa foto: Profimedia Images

În urmă cu 65 de ani, în 1957, primul autoturism Trabant ieșea de pe linia de fabricație a uzinii din Zwickau, în Republica Democrată Germană.

Mica mașină germană a devenit în scurt timp un simbol al comunismului. Modelele Trabant erau uşor de recunoscut: aveau elementele caroseriei din carton şi motoare în doi cilindri care produceau între 20 și 26 de cai putere. A existat mai târziu și un model cu motor în patru cilindri, care producea 40 de cai putere, produs sub licență Volkswagen.

Autoturismele erau exportate în fostele țări socialiste, cele mai multe Trabanturi ajungând în Cehoslovacia, Polonia și Ungaria.

Modelele Trabant erau exportate și în România. În țara noastra, erau apreciate pentru prețul scăzut față de modelele Dacia sau Oltcit, întreținerea ieftină și fiabilitatea ridicată. Modelele Trabant cântăreau puțin, ceea ce le ajută să obțină un consum mic de carburant, fiind în același timp ferite și de rugină. Pe de altă parte, erau zgomotoase, produceau multe noxe și nu aveau rezistența altor mașini ale vremurilor în coliziuni.

Modelele Trabant s-au regăsit pe străzile din România mulți ani după căderea comunismului, în prezent existând mai multe cluburi de pasionați ai mărcii în țara noastră.

Ultimul Trabant a ieşit de pe poarta fabricii în 1991, la aproape doi ani de la căderea comunismului în Europa şi după reunificarea Germaniei. Fabrica "VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau" s-a închis în același an.

În Zwickau au fost produse în total 3.051.385 de automobile Trabant.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Trabant Fest”, în Bulgaria

Turism şi luptă anti-hoţi: Motodrezina cu motor de Trabant, reuşita Prietenilor Mocăniţei

Paradă şi glume. "Ce lungime are un Trabant? 10 metri cu fum cu tot"

O Dacia 1100 din 1969 şi un Trabant, vedetele Campionatului Naţional de Îndemânare Auto de la Drobeta Turnu Severin

Partenerii noștri