Live

Video Cum afectează masca respirația. Demonstrația practică a unui medic

Foto: captură TV

Un chirurg britanic a postat un videoclip pe internet în care face o demonstrație practică, în timp ce este conectat la un aparat, despre ce se întâmplă cu respirația când porți mască de protecție.

Joshua Wolrich, medic chirurg: „Vreau să fac un anunț public, dacă îmi permiteți, privind purtatul măștii și saturația oxigenului. Acest dispozitiv de pe degetul meu măsoară saturația de oxigen din sânge și pulsul. Numărul de aici arată saturația de oxigen. Îîntre 94 și 100 este normală. Nu am probleme respiratorii, așa că la mine este în jur de 99. Numărul de jos arată pulsul, peste 100 este prea rapid și al meu este rapid, pentru că trebuie să înregistrez acest videoclip.

Acum îmi voi pune o mască, e ceva ce fac în mod constant, dat fiind că sunt chirurg.

Vă voi arăta că saturația oxigenului nu se schimbă. Măștile nu vă reduc nivelul de oxigen, este fals din punct de vedere medical”.

Medicul și-a încheiat demonstrația cu un îndemn către public: „Nu mai inventați lucruri! Nu mai ascultați oamenii care inventează lucruri și nu mai transformați acest lucru într-o chestiune politică! Măștile vă protejează pe voi și pe alții. Dacă vi se spune să le purtați, purtați-le! Nu mai fiți egoiști!”

 Din 24 iulie, masca devine obligatorie și în magazinele și supermarketurile din Anglia. Măsura este deja în vigoare în Scoția.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Restricțiile au intrat în vigoare. Noile măsuri anti-COVID care se aplică începând de luni, 25 octombrie 2021

Masca de protecție redevine obligatorie în toate spațiile închise sau deschise. Cine are voie să nu o poarte

Restricții aprobate de CNSU: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise la ora 21. Evenimente private interzise 30 de zile

Purtarea măştii este obligatorie de vineri și în județul Ilfov, în toate spațiile publice

Partenerii noștri