Video Imagini amuzante cu un urs care se scarpină, surprinse în Retezat

Data publicării:
urs brun

Un urs a făcut spectacol în fața unei camere de monitorizare din Parcul Național Retezat. Animalul a fost surprins în timp ce se scărpina de trunchiul unui copac. Imaginile făcute publice de reprezentanții ariei protejate sunt savuroase!

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ursul brun (Ursus Arctos) este un mamifer deosebit de puternic, care măsoară până la 2,5 metri lungime, 1,5 metri înălțime și poate cântări chiar și 600 de kg.

Specialiștii spun că prezența Ursului brun în Parcul Național Retezat demonstrează complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente acolo. "Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guvernează cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos", spun reprezentanții Parcului din Hunedoara.

Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană, Parcul Național Retezat din județul Hunedoara adăpostește 55 de specii de mamifere, altfel spus peste 23% dintre mamiferele terestre ale Europei.

Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva și oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene ca râsul, ursul şi lupul. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri