Video Alpiniști în vremea pandemiei. Blocat din cauza restricțiilor, un britanic a escaladat Everestul acasă

Data actualizării: Data publicării:
Man with camping tools and tent in the shop
Foto: Guliver/Gettyimages

Închiși în casă din cauza pandemiei, oamenii încearcă să găsească diferite moduri să-și ocupe timpul liber și, totodată, să facă ceea ce le place. Este și cazul unui britanic, amator de drumeții, care a decis să escaladeze Everestul în casă. 

John Griffin a urcat și a coborât în fiecare zi, timp de 6 ore și jumătate, cele trei etaje ale casei sale. Patru zile mai târziu, după 1.363 de urcări până la ultimul etaj și 40.846 de pași în total, Griffin urcase înălțimea Muntelui Everest - aproximativ 8.850 de metri.

Acesta și-a măsurat progresul folosind un program special adaptat.

„Locuiesc într-o casă destul de înaltă și am coborât să iau o cească de ceai pentru soția mea. Când m-am întors i-am spus că, în momentul în care aceste restricții se vor ridica, o să mă simt de parcă am urcat pe Everest", a declarat Griffin, pentru CNN.

„Să văd aceeași scară din nou, din nou și din nou, asta chiar m-a scurs.”

Când Griffin a ajuns în cele din urmă la ultimul etaj al casei sale pentru ultima dată, a sărbătorit împreună cu soția și fiica, punând un steag al Marii Britanii pe terasa de pe acoperiș.

„A fost grozav, nu m-am lăsat să ies pe terasa de pe acoperiș, așa că am păstrat acest moment pentru a aștepta ceva cu nerăbdare. Ca în orice provocare reală, este vorba de stabilirea unor obiective mici", a spus el.

Griffin nu este singurul britanic care „escaladează” în casă. Rory Southworth a căutat și el să facă ceva memorabil în perioada carantinei, așa că a urcat înălțimea celui mai înalt vârf din Marea Britanie. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri