Sari la conținut

„Colonia”, în deschidere la Zilele Filmului German

Filmul „Colonia”, producție regizată de Florian Gallenberger, cu Emma Watson în rol principal, lansează a XI-a ediție a festivalului Zilele Filmului German, organizat la Cinemateca Eforie, anunță News.ro.

Colonia-2016

„Colonia” este o un film care prezintă abuzurile puterii şi istoriei, îndoctrinare şi manipulare, limitarea mentalității colective, supunere, dar şi despre puterea de sacrificiu în numele iubirii. Din distribuţie fac parte nume celebre precum Emma Watson, Daniel Brühl și Michael Nyqvist.

Regizorul fimului, Florian Gallenberger, este una dintre tinerele speranţe ale cinematografiei germane de astăzi. A devenit cunoscut prin scurtmetrajul „Quiero ser”, premiat cu Oscar în 2001.

Pelicula este o captivantă poveste fictivă derulată pe fundalul real al Coloniei Dignidad, o aşezare fondată în 1961, în sudul Republicii Chile, de către o sectă germană. În 1973, în zilele când izbucnea puciul militar al lui Augusto Pinochet împotriva lui Salvador Allende, un tânăr fotograf german ajunge să fie încarcerat în beciurile coloniei, iar iubita sa va porni în căutarea lui.

Printre personalitățile care vor participa la festival se numără Evelin Hust - directoarea Goethe-Institut, organizatorul evenimentului, şi Mihai Fulger - critic de film, selecţionerul ediţiei din acest an.

Cea de-a 11-a ediţie a Zilelor Filmului German are loc în perioada 4 - 10 noiembrie. Festivalul propune în acest an un număr de 22 de pelicule care  vor fi proiectate la Cinemateca Eforie. Filmul de închidere, „Moarte hipioţilor!! Trăiască punk-ul”, scris şi regizat de Oskar Roehleravând, va rula în clubul Control, fiind urmat de concertul trupei germane Jolly Goods. Accesul publicului în ultima zi a festivalului este gratuit. 

„Făcând o radiografie rapidă a legaturilor mele cu Germania, legături cinematografico-afective, cred totuşi că cel mai important e începutul. Prima mea întâlnire cu Berlinul a fost… prima mea participare la un festival de film în afara României. Dacă mă uit la cum s-au adunat lucrurile de-a lungul timpului, constat că am mulţi prieteni cineaşti, producători de film, agenţi de vânzări din toată lumea, dar cei mai mulţi dintre aceştia sunt germani. Foarte multe dintre aceste prietenii au pornit la Berlinale, la Conecting Cottbus, în cadrul programului Nipkow. Singura imagine de film din biroul meu e un afiş al filmului lui Wim Wenders «Der Himmel uber Berlin», nu ştiu de unde-l am, de când îl am, e acolo, în faţa mea, zi de zi”, a transmis producătorul de film Ada Solomon.