Sari la conținut

O antologie SF scrisă de George R.R Martin va fi ecranizată

Foto: Gulliver/ Getty Images

„Producţia va începe imediat pentru ceea ce sperăm să devină primul serial dintr-un şir mai lung de producţii TV care se vor întrepătrunde”, a declarat celebrul scriitor.

Primul volum din această serie de romane SF a fost publicat în 1986 şi a fost finalist al prestigiosului Hugo Award, un trofeu literar care recompensează publicaţiile ştiinţifico-fantastice. 22 de volume au fost publicate de George R. R. Martin de-a lungul anilor în această antologie SF, iar cel de-al 23-lea va fi lansat în această lună. Alte trei volume sunt în pregătire. Cărţile din seria „Wild Cards” au fost publicate în multe ţări şi au generat numeroase produse derivate - reviste de benzi desenate, romane grafice, jocuri de tip role-play.

„Universul din "Wild Cards" s-a desprins de universul nostru pe 15 septembrie 1946, când un virus extraterestru a fost eliberat în aer, deasupra Manhattanului, şi s-a răspândit pe întreg Pământul. Dintre cei infectaţi, 90% mor în chinuri groaznice, 9% îşi pierd minţile şi sunt transformaţi în bufoni, iar cei care alcătuiesc fericitul procent de 1% sunt binecuvântaţi cu puteri extraordinare şi imprevizibile, devenind lideri. Lumea nu va mai fi niciodată la fel”, a spus George R.R Martin.

George R. R. Martin a confirmat, de asemenea, că nu se va implica în ecranizarea seriei „Wild Cards”, deoarece a semnat un contract de exclusivitate cu postul HBO, care adaptează romanele sale din seria ”Game of Thrones”.

„Wild Cards” marchează cel mai recent proiect de televiziune pentru George R.R. Martin. El a început deja să dezvolte serialul „Captain Cosmos” în colaborare cu HBO şi o adaptare a romanului său cu vârcolaci „The Skin Trade” în colaborare cu Cinemax.

În ultimii ani, „Game of Thrones” a devenit un veritabil fenomen social, graţie cărţilor scrise de George R.R. Martin şi a serialului TV omonim.

Franciza conţine deocamdată cinci cărţi şi şase sezoane dintr-un serial HBO - ultimele două sezoane urmând să fie lansate în 2017 şi 2018.