Sari la conținut

Membru The Black Eyed Peas: Sunt viu. Pot să zâmbesc şi să spun: Am învins cancerul!

Rapperul Jimmy Gomez (foto stânga), cunoscut drept Taboo, a mărturisit că a fost diagnosticat cu cancer testicular şi că a reuşit să învingă boala.

black eyed peas

Foto: Facebook

A vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor lansate cu The Black Eyed Peas şi a lansat hituri precum „I Gotta Feeling" şi „Where Is the Love?". În vârstă de 42 de ani, artistul originar din Los Angeles este acum ambasador al American Cancer Society şi strânge fonduri pentru supravieţuitorii bolii din întreaga lume.

„Nu mi-au spus despre ce tip de cancer este vorba. Nu mi-au spus nici în ce stadiu se află boala. Mi-au spus doar: domnule Gomez, aveţi cancer. Viaţa mi-a trecut prin faţa ochilor. M-am gândit la copiii mei, la soţia mea. Nimic nu te pregăteşte pentru şocul prin care treci când cineva îţi spune că suferi de o boală oribilă”, a declarat artistul pentru AFP, citat de News.ro.

Boala a intrat în remisie, după mai multe serii de chimioterapie, iar abia în urmă cu un an Gomez a făcut publică suferinţa sa.

El a vorbit cu AFP înaintea World Cancer Leaders' Summit din Ciudad de Mexico, care a avut loc marţi.

Tratamentul pe care l-a urmat Gomez a constat în 12 săptămâni a câte şase ore pe zi de chimioterapie, pe care le-a descris ca „război, tortură şi un coşmar” laolaltă.

„Nu am fost niciodată în război, dar înăuntru, când îţi distrug totul pentru a ucide tot ce trebuie ucis, tumoarea, mi-a lăsat cicatrici psihice, emoţionale, înăuntru şi pe afară”.

Acum este sfidător la adresa bolii: „Trăiesc, frate. Sunt viu. Vezi faţa asta? Pot chiar să zâmbesc şi să spun: Uite, am învins cancerul”.

A amintit de bunica lui, care a avut o mare influenţă asupra sa. „Ea a fost o Shoshone (trib amerindian, n.r.) cu un instinct de luptător. Şi spiritul meu de luptător a preluat conducerea după ce am fost diagnosticat”.

Însă pentru a face faţă acestei boli, spune Gomez, este nevoie atât de dragoste, cât şi de luptă.

Pentru American Cancer Society, el vrea să fie „un ambasador al dragostei”. Anul trecut, ca fundraiser pentru societate, el a înregistrat piesa „The Fight”.

Mesajul lui pentru alţii este că şi ei pot învinge cancerul. „L-am înfrânt şi am de gând să folosesc acest cadou primit pentru a da speranţă oamenilor şi pentru a spune: Am fost şi eu acolo. Am stat pe patul ăla. Nu eşti singur. Sunt unul dintre voi şi voi sunteţica mine. Hai să ne schimbăm pentru viaţă”.