Sari la conținut

Bază de date cu cerşetori şi oameni ai străzii


"S-a întâmplat acum o lună de zile, pe casa scării a intrat cineva şi a forţat un geam la cineva la etajul 5", spune un braşovean.

Astfel de scene se petrec aproape zilnic în cartierele din oraş, spre disperarea localnicilor care se simt în pericol.

"În fiecare seară trebuie să stau să mă duc cu nevastă-mea să ducă gunoiul seara, că ei stau aici şi beau, fumează şi fac tot felul de tâmpenii", spune alt braşovean.

Pe lângă cei care caută în gunoaie, un alt pericol îl reprezintă cerşetorii care acţionează în centrul oraşului în special în perioadele în care sunt mulţi turişti. Pentru a putea ţine sub control activitatea oamenilor străzii şi a cerşetorilor, poliţiştii locali au creat o bază de date care are deja 70 de persoane.

"Baza de date ne ajută foarte mult în activitatea curentă desfăşurată de lucrătorii Poliţiei Locale Braşov pentru a putea monitoriza activitatea desfăşurată de grupurile de persoane care nu-şi justifică prezenţa în spaţiul public, marea majoritate provenind din afara municipiului Braşov, care au şi predispoziţia de a crea o stare de disconfort cetăţenilor", a declarat Florin Plopeanu - șeful Serviciului de Ordine și Liniște Publică, Poliţia Locală Braşov

De la începutul anului, Poliţia Locală a dat aproximativ 800 de amenzi, în valoare de peste 210.000 de lei, celor pe care i-au găsit cotrobăind prin tomberoane sau cerşind.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă