Sari la conținut
News Alert

Cetăţean polonez, pierdut în munţi

Bărbatul plecase într-un pelerinaj, pe jos, spre Ierusalim

Un turist polonez a bătut la pas pădurile din Munţii Făgăraş, până la epuizare. A fost găsit de un localnic, aproape îngheţat. A stat în pădure 11 zile. Bărbatul în vârstă de 33 de ani, plecase într un pelerinaj pedestru, din Polonia şi voia să ajungă la Ierusalim. A avut noroc pentru că a fost găsit la timp şi a fost dus de urgenţă la un spital din Vâlcea.

Szymon Miranowicz are 33 ani şi este din oraşul Gdyinia din Polonia. La mijlocul lunii septembrie a plecat în călătoria vieţii sale. Fiind un credincios convins, a vrut să facă un pelerinaj, pe jos din ţara sa natală până la Ierusalim. A parcurs pe jos Polonia, Slovacia, Ucraina şi o parte din România până a ajuns în Munţii Carpaţi, unde s-a rătăcit. Contactul cu civilizaţia l-a pierdut din localitatea Sibiel, când a plecat de la hotelul unde era cazat cazat pentru a trece pe jos Carpaţii în Oltenia.

 „În hartă arăta că am de parcurs 20 de km din acel loc, până la următorul refugiu montan, adică o plimbare de o zi, dar la mine au trecut 11 zile. E o bună întrebare cum m-am pierdut. Mai întâi mi-am pierdut echipamentul pentru că l-am aruncat în râu pentru că era foarte greu de cărat“, a povestit Szymon Miranowicy, turistul polonez

După ce a scăpat de bagaje a mai rămas în pădure 7 zile, fără mâncare şi adăpost. Ca să supravieţuiască a băut apă din râu şi a mâncat fructe uscate din pădure.

 “A fost găsit în pădure, înghetat, la consult s-a constatat că stătea de mai mult timp în pădure, avea plăgi multiple, infectate şi am făcut tot ce poate face din punct de vedere medical şi chirurgical”, a declarat Gabriela Popescu, medic la Spitalul Brezoi.

Poliţiştii i-au anunţat familia despre starea în care se află. Tânărul a renunţat la pelerinaj şi se va întoarce în Polonia, când starea de sănătate îi va permite.