30 de universități din toată lumea caută studenți la Iași

Data publicării:
riuf

Grațiela Alina Duciuc studiază Mangement hotelier la Universitatea din Dubai. Acum a venit la RIUF în calitate de amabasador al facultății sale pentru a recruta viitori studenți din Iași.

„Sunt prima studentă din România care a plecat acolo doar ca să studieze. Am aplicat în februarie 2012 și a durat un pic cu aplicarea, cu tradusul cu apostile dar în final am ajuns acolo și totul este bine acum,” povestește studenta.

Tânăra spune că taxa de școlarizare este de aproximativ 6.000 de lei pe an, dar că banii se pot câștiga ușor dintr-un job part time: „Joburile, foarte multe și din abundență și în toate domeniile. - Cât câștigi tu lucrând part time? Minim ar fi cam 50 de lei pe oră, sunt care dau și 70 de lei pe oră plus taxi.”

Cele mai tentante oferte s-au dovedit însă cele puse la dispoziție de universitățile europene.

„Franța este una dintre destinațiile favorite de studenți pentru că are printre cele mai reduse costuri de școlarizare din întreaga lume. Pentru un an de licență, de exemplu, într-o instituție publică costurile sunt de 183 de pe an, pentru nivelul de master de de 254 de euro pe an iar pentru doctorat de 388 de euro pe an,” spune Bianca Stângă, reprezentant al Agenției Campus France București.

În plus, vizitatorii au preferat să aleagă facultăți unde se predă în limba străină pe care o stăpânesc cel mai bine.

„Informații despre niște facultăți în Marea Britanie, m-ar interesa pe ramura de psihologie, ce mi-ar trebui, ce pregătire, cu cine trebuie să vorbesc. M-ar interesa să vorbesc cu unele persoane care au fost deja la facultăți, cum este acolo, ce posibilități sunt,” spune un viitor student.

În fiecare an, peste 150 de absolvenți de liceu din Iași aleg să-și continue studiile în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri