Sari la conținut

Studenţii Universităţii Agronomice au început cursurile. Ministrul Educaţiei a fost prezent la ceremonia de deschidere a anului universitar

Festivitate de deschidere cu fast la Universitatea de Agronomie, unde a început anul universitar. Ministrul Educaţiei, reprezentanţi ai judeţului, dar şi rectorii celorlalte instituţii de studii superioare au participat la deschiderea noului an, când universitatea a înregistrat şi un număr record de studenţi înscrişi.

"Avem o premieră, în sensul că numărul studenţilor se apropie de o mie, la 950 de studenţi, vorbim de studenţii la licenţă la zi. Pentru prima dată în istoria universităţii, dar în acelaşi timp este şi faptul că avem 16 specializări. Niciodată universitatea nu a avut atât de multe specializări," a spus prof. dr. Ioan Ţenu, prorectorul USAMV Iaşi.

"Lucrul acesta, însă, ne obligă la muncă, la calitate, la reponsabilitate pentru a le oferi ceea ce ei aşteaptă de la noi: calitate şi să poată să se încadreze cât mai uşor în câmpul muncii după finalizarea studiilor," a spus prof.dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV Iaşi. 

Printre cei care au optat pentru una din facultăţi se numără şi Dragoş, absolvent al Colegiului "Costachi Negruzzi". A fost admis cu media 9,60.

Dragoş Dumitriu, student în anul I: "am luat această decizie deoarece consider că agricultura este un domeniu care va fi într-o continuă creştere şi, ca principal motiv pentru care am făcut această alegere, a fost cererea pe piaţa muncii foarte mare pentru persoane care se ocupă cu acest domeniu."

La fel ca el, cei peste 900 de studenţi în anul I îşi pun speranţele în alegerea făcută.

"Este o facultate de viitor şi sper ca pe viitor să mă axez pe domeniul ăsta al horticulturii. Eu sunt la ingineria mediului."

"Ştiam de la începutul clasei a XII-a că vreau să vin aici, însă nu ştiam exact specializarea şi m-am hotărât pe parcurs," au spus studenţii.

În total, cinci mii de studenţi urmează cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.