Sari la conținut

O nouă cursă charter spre Antalya, de pe aeroportul din Oradea

Investițiile în aeroportul din Oradea atrag din ce în ce mai multe zboruri charter către destinații de vacanță din Europa și nu numai. Miercuri, un mare tour-operator din Turcia a anunțat o cursă săptămânală spre Antalya, ce va fi disponibilă la prețuri atractive din luna iunie. Anul trecut, traficul în aerogara orădeană a crescut de patru ori față de 2016 și a ajuns la peste 160 de mii de călători.

După succesul înregistrat, anul trecut, de cursele charter Oradea - Antalya, un alt mare tour-operator din Turcia anunță zboruri săptămânale spre aceeași destinație.

De la începutul lunii iunie până la sfârșitul lui septembrie, zborurile vor fi operate de către o companie aeriană turcească. Plecările vor avea loc în fiecare zi de luni, de la ora 11:00, iar călătoria va dura două ore.

„Estimăm să avem în jur de 3.000 de pasageri, de turiști pe sezonul 2018, ceea ce considerăm că este un beneficiu reciproc”, susţine Mihaela Crăciun, reprezentant tour-operator.

„Deja Oradea, să spun așa, ocupă al doilea loc din România. Noi avem zboruri și din Suceava, București și Cluj, dar al doilea loc îl ocupă Oradea, cu cele mai multe pachete pe care le-am vândut către Antalya”, a precizat Aytac Acikgoz, co-fondatorul companiei de turism.

Prețurile pentru pachetele turistice, ce vor fi vândute prin intermediul agențiilor partenere, încep de la 700 de euro pentru un sejur de șapte zile, pentru două persoane.

„- Toate tarifele au zborul, transferul, cazarea și serviciile de acolo, toate sunt incluse...
- Și asigurarea medicală și storno, foarte important”, spune Mihaela Crăciun, reprezentant tour-operator.

„Asistența va fi în limba română la fața locului; fiecare turist va fi preluat de la aeroport, dus cu un autocar, microbuz până la hotel. Pe tot parcursul sejurului, ghidul va fi la dispoziția turistului”, dă asigurări Mihaela Vomir, manager al destinației.

În acest an, de pe aeroportul din Oradea vor fi operate, în total, șase zboruri charter către două destinații externe, Antalya și Creta, și unul spre Constanța. În 2017, aproape 3.500 de pasageri au zburat spre aceste destinații.

Autoritățile județene speră să se găsească un tour-operator care să fie interesat să promoveze Bihorul ca și destinație de vacanță.

„Eu am speranța și sper în continuare că se va găsi sau se va forma sau se va lansa o agenție de incoming pentru Oradea și pentru județul Bihor pe care noi o așteptăm și încercăm să atragem turiști și în destinația noastră”, a declarat Norbert Banto, directorul Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor.

De pe aeroportul din Oradea se poate zbura, deocamdată, spre șapte destinații externe și trei interne, la care se adaugă cursele charter. Autoritățile județene au anunțat deja că va mai fi contruit un nou terminal, în valoare de 22 de milioane de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş