Săptămâna bebelușilor purtați în Oradea

Data publicării:
Boba Wrap-Wildflower-port-bebe-colorat-anti-colici-plans-somn-bebelus

Pe lângă faptul că oferă protecție copilului, "marsupiul" promovat de orădencele care s-au alăturat marșului le dă mamelor o mai mare libertate de mișcare.

"Eu aș vrea să atrag atenția asupra babywearing-ului, adică a purtatului copilașului mai ales în mediul urban. Mergem cu autobuzul, mergem cu tramvaiul, urcăm, coborâm pe scări. Cu căruciorul este foarte dificil să ne deplasăm", spune o mamă.

Metoda testată în special de mamele din oraşe este îmbrățișată de un număr tot mai mare de femei. Acest fapt este observat și de reprezentanții asociaților care susțin această idee și care fac demonstrații și traininguri periodice. 

"Întotdeauna am avut parte de priviri curioase ale trecătorilor și, în același timp, nu prea înțelegea lumea ce se întâmplă de ne-am adunat atâtea mămici care purtăm copilașii, însă se pare că mai nou suntem mult mai drăguț privite și lumea a început să se obișnuiască", susţine Adela Savin, organizatoarea acţiunii.

Acțiunea organizată în cadrul Săptămânii Internaționale a Bebelușilor Purtați a reunit aproape 50 de mame. Este pentru al treilea an când pe străzile din Oradea are loc o astfel de plimbare.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri