Pericol în curtea Spitalului Municipal din Lugoj

Data publicării:
Untitled

Pasarea responsabiltății între autorități pune în pericol viața pacienților și vizitatorilor de la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj. 180 de copaci din curtea Spitalului Municipal din Lugoj, cei mai mulți într-o stare avansată de deteriorare, cu crengi rupte, ori înclinaţi, stau sa se prabuseasca peste trecatori și peste pacienții unității spitalicești.

Când vine vorba de tăierea arborilor din curtea Spitalului Municipal din Lugoj, reponsabilitatea este pasata pe rând de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, la Direcția Silvică și primărie.

Direcția Silvică susține că toți cei 180 de arbori au fost marcați pentru tăiere la scurt timp după furtuna de anul trecut. Sunt într-o starea avansată de degradare, iar solicitarea unui aviz de tăiere de la Direcția de Mediu a fost, cel puțin până acum, un demers total inutil. 

Agenția  pentru Protecția Mediului susține că printre cei 180 de arbori marcați sunt și copaci sănătoși, motiv pentru care nu și-a dat avizul încă. De vină ar fi totuși Pimăria Lugoj, spun reprezentanții Agenției.   Municipalitatea nu a realizat până acum un plan cu o situație exactă a acestor arbori. După spusele celor de la  Mediu, în atribuția primăriei intră tăierea arborilor bătrâni și ridicarea celor căzuți după furtuni.

Primăria Lugoj se apără și spune că inventarierea arborilor este un proces anevoios care a necesitat o  licitație…

Din toată această poveste cei care au de suferit sunt pacienții și cei care ajung în curtea spitalului. În medie, pe an, unitatea sanitară  din Lugoj are 18000 de pacienți, expuși pericolului de fiecare data când trec pe aleile instituției.

În curtea spitalului din Lugoj există diferite specii de arbori: stejar, brad, pin, frasin, dar și specii exotice: ginko biloba, platan sau nuc canadian.

Reporter: Alina Damian / Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri