BACALAUREAT 2019. Probele scrise se încheie azi, elevii susţin testul la alegere al profilului

Data actualizării: Data publicării:
ALL
FOTO: Agerpres

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 se va încheia joi cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - E)d). Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

MODELE DE SUBIECTE LA PROBA E)d)

Citește și: Bacalaureat 2019. Barem de corectare la Matematică

Cum se desfășoară proba scrisă la alegere la Bacalaureat 2019

Accesul în săli al elevilor înscriși la bacalaureat 2019 este permis până la ora 8:30. Proba începe la ora 9:00, oră la care este începută împărțirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev care participă la BAC 2019.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Citește și: Bacalaureat 2019. Barem de corectare la Istorie

Când sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2019

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8:00 - 16:00.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Bacalaureat 2019, a doua sesiune

Absolvenții care nu trec de prima sesiune se pot înscrie la cea de-a doua, care are loc la sfârțitul verii. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

15 - 19 iulie - înscrierea candidaților

26 iulie - înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august - limba si literatura română - proba Ea), proba scrisă

22 august - limba si literatura maternă - proba Eb), proba scrisă

23 august - proba obligatorie a profilului - proba Ec), proba scrisă

26 august - proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed), proba scrisă

27 - 28 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

29 august - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

30 august - 2 septembrie - evaluarea competențelor digitale - proba D

2 – 3 septembrie - evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C

Citește și: Elevii intră în vacanța de vară. Anul școlar 2019-2020 începe mai devreme

Rezultatele pentru a doua sesiune de BAC 2019, sesiunea de toamnă, vor fi afișate pe 3 septembrie, iar depunerea contestațiilor se va putea face în aceeași zi, între orele 12:00-16:00. Rezolvarea contestațiilor va fi între 3-6 septembrie, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2019 vor putea fi văzute de elevi pe 7 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri