Alex Bodi, reținut în urma operațiunii de o amploare fără precedent a procurorilor anti-mafia

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost reținut în urma unei ample operațiuni DIICOT
Alexandru Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost reținut în urma unei ample operațiuni DIICOT Foto: captură video

Descinderi fără precedent ale procurorilor anti-mafia și mascaților au avut loc miercuri la aproape 400 de adrese din întreaga țară. O acțiune uriașă împotriva grupărilor interlope, după ce pandemia de COVID-19 a determinat mai mulți lideri să revină în țară din vestul Europei. Aproape 400 de suspecți au fost ridicați pentru audieri. Printre ei, omul de afaceri Alexandru Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, care a fost reținut. Bărbatul este bănuit că era mâna dreapta a unui cunoscut lider interlop, Adrian Tâmplaru, care în trecut a lucrat cu Ion Clămparu.

Descinderi au fost și la grupări specializate în contrabanda cu țigări, care s-au îmbogățit pe seama unor bătrâni obligați să depoziteze tutun, sub amenințarea unor bătăi crunte.

Zeci de suspecți de trafic de droguri s-au pomenit și ei cu mascații în case.

Nici rețelele de trafic de migranți nu au scăpat, mai ales că pandemia le-a făcut să crească tarifele pentru migranții care căutau o cale de a trece în spațiul Schengen, prin România.

Traficul de carne vie, dosarul principal al acțiunii DIICOT

„Bună dimineața! Poliția! Stai jos! Culcat! Culcat!” - așa a fost trezirea, miercuri dimineața, pentru mulți membri ai clanurilor de criminalitate organizată.

În jumătate din țară, polițiștii și jandarmii, coordonați de procurorii DIICOT, au început în zori cea mai mare acțiune de combatere a criminalității organizate.

„S-a dorit a se transmite un mesaj, în sensul că activitatea de combatere a crimei organizate se desfășoară și în acest context epidemiologic, tocmai pentru a preveni escaladarea unor fenomene infracționale din sfera crimei organizate. Au revenit în țară importanți lideri ai unor grupări care acționau în străinătate și putem spune că s-a profitat de revenirea lor pentru finalizarea cercetărilor în dosarele aflate în lucru”, a explicat pentru Digi24 Mihaela Porime, procuror DIICOT.

În cifre, acțiunea-mamut înseamnă 3.000 de forțe de ordine, zeci de procurori, 368 de percheziții începute simultan în 24 de dosare separate și aproape 400 de suspecți duși la audieri.

Traficul de carne vie este principala acuzație în dosarul-vedetă al acțiunii, coordonat de procurorii de la Craiova. În centrul acuzațiilor, un personaj cunoscut în lumea mondenă pentru luxul etalat și iubitele celebre - omul de afaceri Alexandru Bodi, ridicat la prima oră din locuința sa din Ilfov.

Cine este Alex Bodi

Alexandru Bodi a devenit cunoscut după căsnicia tumultuoasă cu o altă figură obișnuită a lumii mondene, Bianca Drăgușanu. El este bănuit că era mâna dreaptă a lui Adrian Tâmplaru. Fost locotenent al temutului interlop Ion Clămparu, trimis 30 de ani după gratii după ce a coordonat cele mai mari rețele de proxenetism din Europa, Tâmplaru ar fi racolat tinere femei încă de acum 10 ani, pe vremea când era închis pentru alte fapte similare. După eliberare, și-ar fi construit o rețea pentru exportarea fetelor, păcălite cu perspectiva unei vieți mai bune peste granițe. Bătăile erau principala metodă de a le convinge să coopereze, au descoperit anchetatorii.

Alex Bodi a fost reţinut miercuri seara de procurorii DIICOT Craiova pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi şantaj, într-un dosar în care mai mulţi interlopi sunt acuzaţi că recrutau tinere pentru prostituţie prin metoda „loverboy”. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.

5.000 de euro pentru un imigrant dus în Schengen

În numai 3 luni, peste 300 de migranți au fost transportați ilegal în spațiul Schengen. Ei erau racolați de la granița cu Serbia, apoi erau cazați în comunele din jurul Timișoarei, ca într-un final să fie transportați către Ungaria în compartimente ascunse ale camioanelor.

Din cauza pandemiei, circulația în Europa a fost mult restricționată, așa că gruparea din Timișoara a făcut un profit uriaș pe seama pandemiei: tariful pentru un singur imigrant fugit din Siria, Irak sau Turcia ajungea și la 5 mii de euro.

Etnobotanice. Profituri de sute de mii de euro în câteva luni

În estul țării, polițiștii și procurorii au făcut peste o sută de percheziții în cazul uneia dintre cele mai mari grupări locale de trafic de etnobotanice. În doar câteva luni, membrii grupării au reușit să obțină sute de mii de euro.

Oamenii legii spun că gruparea vindea etnobotanice peste tot în orașul Constanța, inclusiv într-o frizerie și în mai multe stațiuni de pe litoral, cum ar fi Mangalia, Techirghiol, Tuzla și în Eforie.

Nordul țării, raiul contrabandiștilor de țigări

În zona de nord a țării, zeci de descinderi s-au făcut în cazul unei grupări care controla piața neagră a țigărilor de contrabandă.

Membrii grupării duceau o viață demnă de filmele cu mafioți - aveau averi considerabile, mașini de lux și sume de bani foarte mari. În tot acest timp, exploatau persoane vulnerabile, care erau obligate, sub amenințare, să depoziteze în apartamentele lor țigările de contrabandă.

Sibiu. Escroci care au păcălit peste 2.000 de cetățeni străini

În Sibiu, anchetatorii au descoperit o rețea care a păgubit peste 2.000 de germani, finlandezi, olandezi, spanioli și italieni cu anunțuri fictive de vânzare a unor bunuri de lux publicate online. Peste un milion de euro au reușit să obțină membrii grupării în doar câteva lunii. Banii obținuți de pe urma naivității unor cumpărători de bună-credință au fost investiți rapid în case și mașini de lux.

Zeci de kilograme de droguri, confiscate

O parte importantă din grupările destructurate în cea mai mare operațiune a anchetatorilor activau în zona traficului de droguri. Rețele care operau în Dâmbovița, Covasna, Caraș Severin, Giurgiu și Buzău, printre altele, au fost destructurate. Mascații au confiscat sute de pastile de ecstasy, zeci de kilograme de canabis, dar și cocaină și heroină.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri