Barroso va colabora cu Victor Ponta. Corlățean le scrie liderilor occidentali

Data publicării:
11122012 20baro-38069

Într-un scurt interviu acordat Reuters la Oslo, preşedintele Comisiei Europene a precizat că îngrijorările europene cu privire la unele decizii luate de guvernul de la Bucureşti au fost remediate.

Jose Manuel Barroso a reamintit faptul că Uniunea Europeană şi-a exprimat preocuparea faţă de unele decizii adoptate în România. Preşedintele Comisiei a precizat însă că premierul Victor Ponta a răspuns preocupărilor UE și s-a arătat disponibil să corecteze lucrurile care erau inadecvate.

După alegerile de duminică, Victor Ponta a declarat că-şi doreşte ca România să fie un membru activ şi respectat al familiei europene.

Corlățean trimite statelor UE și NATO o evaluare privind alegerile și așteptările legate de desemnarea premierului

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a anunţat că va trimite marţi scrisori omologilor din ţările UE şi NATO, precum şi conducerii UE şi Consiliului Europei, cuprinzând o evaluare a MAE privind alegerile, dar şi aşteptările privind desemnarea premierului, relatează Mediafax.

„Voi trimite în această după-amiază un număr de scrisori adresate omologilor mei din statele membre UE şi NATO, voi trimite conducerii UE şi la Consiliul Europei, o evaluare a noastră, a MAE, cu privire la alegerile din România, la rezultatul alegerilor şi aşteptările legitime ca aceste rezultate să fie respectate de toţi actorii politici din România prin desemnarea premierului pe care cetăţenii români l-au susţinut prin votul masiv acordat", a declarat Corlăţean.

De asemenea, el a subliniat că „Europa democratică şi lumea democratică" au ca principiu respectarea voinţei clar exprimată de cetăţeni.

„Există un principiu democratic care este respectat în Europa democratică şi în lumea democratică. Voinţa clară exprimată de cetăţeni la momentul votului este respectată şi trebuie să fie respectată şi în interiorul ţării, şi în exteriorul ţării", a spus ministrul de Externe.

Întrebat despre afirmaţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, referitoare la faptul că nu are nicio dificultate în a colabora cu premierul Victor Ponta, Corlăţean a răspuns: "Bineînţeles că nu există niciun fel de dificultate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri