Galerie Foto Călător în metroul defectat la Piața Romană: Ne-am dus toți în ultimul vagon, ieșea fum, ne-a fost teamă că murim asfixiați

Data publicării:
incident-metrou-inquam-ganea8
Un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. FOTO: INQUAM PHOTOS - OCtav Ganea

Călătorii care erau în garnitura de metrou defectată marți dimineață s-au panicat după ce trenul a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane.

Ce facem? Coborâm acum?

Aveți răbdare!

Acum ne evacuează. Deci între Romană și Universitate a luat metroul foc, oamenii s-au panicat. Ne-am dus toți în ultimul vagon, ieșea fum și ne-a fost frică, că murim asfixiați. Acum văd că ne-a evacuat. Au venit pompierii și o luăm toți așa pe jos prin tunel!

Metrorex a informat că la ora 8:42, trenul care pleca din stația de metrou Piața Romană către Berceni a avut o defecțiune tehnică cu degajare de fum, la ieșirea din stație.

Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil.

Un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. FOTO: INQUAM PHOTOS - OCtav Ganea
Un tren de călători a rămas blocat în subteran, iar un fum înecăcios a invadat unul dintre vagoane. FOTO: INQUAM PHOTOS - OCtav Ganea

A fost nevoie de intervenția pompierilor, care i-au evacuat, rând pe rând, pe oameni direct pe șine, i-au condus prin tunel și apoi i-au scos la suprafață. Călătorii au fost debarcați după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenție Metrorex și ISU, așa că nu au fost în pericol, subliniază Metrorex.

Alte câteva sute de călători au fost evacuate din stațiile învecinate - Piața Universității și Piața Victoriei.

Planul roșu a fost declanșat imediat, zeci de autospeciale de intervenție, echipaje SMURD și ambulanțe au ajuns în zonă, iar 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi au ajuns la spital.

Circulația trenurilor de metrou se desfășoară alternativ între Piața Romană și Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulația se desfășoară normal. Circulația trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză și remediere.

Defecțiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex - Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Cauza probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au înregistrat degajări de fum în zona Piaţa Romană, a declarat şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că va fi declanşată o anchetă pentru a se determina cauza incendiului de la staţia de metrou Piaţa Romană.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri