Ce sporturi practică liderii politici ai României

Data publicării:
iohannis pe bicicleta dighi

Ion Iliescu a dezvăluit, într-un interviu, că a practicat mai multe sporturi în tinereţe. A jucat volei, ping-pong, a înotat, a patinat şi chiar a schiat, a spus el.

Nici cel care a preluat şefia statului în 1996 nu a stat departe de sport. Emil Constantinescu s-a dus în cantonamentul Generaţiei de Aur care se pregătea de plecarea spre Franţa, la turneul final al Campionatului Mondial din 1998 şi a încercat să-şi prezinte public calităţile.

Şi Traian Băsescu şi Klaus Iohannis s-au intersectat cu sportul. După operaţia suferită la coloană, fostul locatar de la Cotroceni înota zilnic câte 30 de minute în piscina dintr-o vilă de protocol, iar actualul şef al statului şi-a păstrat obiceiul din timpul în care era primar al Sibiului de a juca tenis de câmp. Mai mult, Klaus Iohannis a apărut, când era primar al Sibiului, şi într-o reclamă pentru un turneu de tenis.

După ce a ajuns la Cotroceni, Klaus Iohannis a dezvăluit o altă pasiune. El a afirmat că a fost dintotdeauna un mare fan al ciclismului şi că, până la 30 de ani, a mers numai cu bicicleta.

Un alt politician care cochetează cu lumea sportului este premierul Victor Ponta. În 2008, el a fost numit în funcţia de preşedinte al secţiei de baschet a clubului Energia Pandurii Târgu Jiu. A continuat să joace baschet şi după ce a ajuns în fruntea guvernului. Recent, Victor Ponta a suferit o operaţie la genunchiul stâng, după o accidentare suferită în timpul unui meci.

Premierul are şi o licenţă de copilot.

Unul dintre precedesorii lui Victor Ponta, Emil Boc, s-a declarat un susţinător al sportului. În 2009, a fost în cantonamentul echipei naţionale de fotbal de la Mogoşoaia, unde şi-a încercat aptitudinile.

Nici politicienii străini nu pot sta departe de sport. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, premierul britanic, David Cameron, sau preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sunt doar câţiva dintre liderii care preferă mişcarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri