JURNAL EXTERN. Analiza principalelor evenimente politice și economice

Data publicării:
balasz 20barabas 20generic-36225

Discuţia principală a acestei săptămâni se va concentra pe faptul că preşedintele palestinian Mahmoud Abbas va supune votului Adunării Generale a ONU un proiect de rezoluţie care acordă Palestinei statutul de „stat observator nemembru”.

Toate implicaţiile acestui eveniment precum şi poziţia statului român in chestiunea votului in ONU vor fi analizate din studioul Digi24, împreună cu Dumitru Chican, fost ambasador, cu o vastă experienţă în problemele ţărilor din Orientul Mijlociu şi autor al multor cărţi pe teme de politică, geostrategie sau dicționare româno-arabe şi Dan Petre, secretar de stat în MAE.

În plan economic, ca în fiecare săptămână, prin telefon de la Londra, analistul Victor Popa va comenta situaţia Greciei care a primit ajutorul de 34 miliarde euro, taraganat de multă vreme.

Nu putea fi ocolită situaţia Egiptului care traversează cea mai gravă criză de la alegerea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, din cauza prerogativelor excepţionale pe care şi le-a arogat.

Alte teme abordate: alegerile prezidenţiale din Slovenia, achitarea de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a fostului premier kosovar Ramush Haradinaj de acuzaţii de crime de război comise în timpul Războiului de independenţă din Kosovo (1998-1999).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri