Interviul secretarului de stat din MAE ungar, Zsolt Nemeth, la Digi24, comentat în Budapesta

Data publicării:
nemeth

Ministerul de Externe din Ungaria a preluat pe site-ul său mai multe afirmaţii făcute de secretarul de stat Zsolt Nemeth în emisiunea Jurnal Extern, de la Digi24, moderată de Balazs Barabas. Pagina de internet a Ministerului străin de Externe conţine, printre altele, şi faptul că interesele celor două ţări coincind în mare măsură.

„Doresc să atrag atenţia că anumite coridoare transnaţionale care leagă Ungaria de România... există proiecte AGRI la care participă împreună Ungaria şi România”, declara Zsolt Nemeth la Digi24.

La rândul său, cel mai important portal de ştiri din Ungaria, „Index” şi-a intitulat articolul cu un citat din interviu, respectiv „Relațiile româno-ungare nu au suferit lovituri ireparabile”. Titlul pleacă de la declaraţia lui Zsolt Nemeth, care afirmă că tensiunile dintre România şi Ungaria s-au calmat, după criza legată de Ţinutul Secuiesc.

Consider că Ţinutul Secuiesc este o regiune cu totul deosebita a României... este o regiune foarte unitară, legată printr-o identitate aparte. (...) În acest proces noi sprijinim proiecte formulate de reprezentanţii maghiarilor de peste graniţe”, afirma secretarul de stat la Jurnal Extern.

Cel mai important cotidian proguvernamental ungar, „Magyar Nemzet”, titrează: „Dezvoltare spectaculoasă a relaţiilor româno-ungare”. La rândul său, televiziunea de ştiri ATV notează că „relaţiile româno-ungare s-au poticnit, dar nu trebuie să dramatizăm acest lucru”, tot în urma declaraţiilor făcute de Zsolt Nemeth.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri