Mircea Toader despre „reformiștii” din PDL: Te pune în vârful căciulii și te trezești că ești acolo de când lumea

Data publicării:
11022013 20pdl-48920

Iar în ceea ce-l privește pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, Mircea Toader l-a invitat să candideze la șefia partidului în loc să critice.

Liderii PDL continuă să se războiască între ei. Criticaţi de putere, dar şi de preşedintele Traian Băsescu, aceştia se atacă tot mai des prin intermediul presei. Elena Udrea spune că partidul are nevoie urgent de alţi lideri, pentru că e debusolat şi fără viaţă. Vasile Blaga îi reproşează acesteia că nu face nimic pentru partid, unde totuşi s-ar munci din greu. Pe de altă parte, unul dintre criticii constanţi ai PDL, fostul prim-vicepreşedinte democrat-liberal Cristian Preda, susţine că partidul e în criză de lideri.

„Marea problemă și la Cristi Preda, și la Monica Macovei, și la toți care sunt acolo – că n-au fost în organizații. Dom'le, te pune în vârful căciulii şi te trezești acolo că ești de când lumea și Pământul. Dacă lucrau în organizații – și apropo de Monica Macovei: era ministru și discutam legea de finanțare a partidelor politice; dacă n-ai lucrat, de unde bani să aprinzi lumina? Nu, să se ducă la notar, să demonstreze că are în cont bani, să vină...dom'le, da' ăla nu vine aşa...dacă tu crezi că vine cineva să doneze, să facă afiș peste tot, poate nu vine, nu-nțelegi cum e partidul”, a relatat Mircea Toader în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Deputatul PDL Mircea Toader a spus că în PDL decizia luată era ca discuțiile să fie păstrate în interior, dar cei mai vocali membri nu au respectat-o. „Cine vorbește o face din plăcerea apariției publice”, este explicația pe care o are Mircea Toader în legătură cu criticile aduse în special lui Vasile Blaga. „Unei conduceri care a fost șase luni de zile nu poți să-i pui în cârcă tot ce a fost înainte”, consideră deputatul.

Prezent în emisiune, senatorul UDMR Tanczos Barna a reamintit ce s-a întâmplat în PSD după ce alegerile au fost pierdute de Mircea Geoană și PSD a intrat în opoziție – se certau între ei, pentru că nu aveau altceva de făcut, în opinia senatorului UDMR. „Asta se întâmplă, cred, și la PDL”, a comentat Tanczos.

„Cred că această agonie durează pentru că nu se pronunță președintele Traian Băsescu”, a fost de părere și fostul deputat liberal Adriana Săftoiu, recunoscând că este „un pic răutăcioasă” când spune aceasta. „E clar că oamenii vor să se poziționeze în interiorul PDL”, a comentat fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Traian Băsescu, în opinia căreia în PDL nu a existat, în ultimul timp, o foarte mare coeziune. „Problema e că atunci când ajungi la putere nu-ți mai dai seama, ca partid, că primești și oameni care nu pot fi asimilați, vrei doar să crești, să crești, să crești, ca să poți să domini”, explică Săftoiu. Pe de altă parte, spune fostul deputat, „un partid se poate ține și cu idei, dar nu se ține fără bani. Dacă crezi că nu-ți trebuie bani ca să aprinzi lumina la sediu și să plătești acolo niște voluntari te înșeli. E nevoie și de unii, și de alții (reformiști și seniori – n.r.)”, a punctat fosta membră PNL, exclusă din partid în decembrie anul trecut.

Adriana Săftoiu spune, pe de altă parte, că e grav dacă un membru de partid este transformat într-o „vită de partid care votează cum îi spune șeful de partid”. De aceea, ea consideră că trebuie redefinite relațiile din interiorul partidelor.

„Și uninominalul ăsta a stricat mult”, a adăugat Mircea Toader în acest punct al discuției.

Deputatul PDL a avut și un apel către europarlamentarul Cristian Preda, care a spus la Digi24 că nu-i vede ca lideri ai PDL nici pe Vasile Blaga, nici pe Emil Boc și nici pe Elena Udrea : „Să spună: dacă toți aia trei nu sunt buni, de unde-l iei, vrei să-l iei din alta parte, vrei să-l aduci (pe viitorul lider al partidului – n.r.)? Adică a aruncat, totdeauna: domnule, niciunul dintre aștia trei nu sunt buni! Dar, bun, atunci are e? Dă o propunere! Autopropune-te, n-am nimic împotrivă, dar fă ceva!”, a declarat Mircea Toader în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Urmăriți cursul dezbaterii din „Jurnalul de seară” în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri