Obama promite să facă tot ceea ce îi stă în putere pentru a împiedica tragedii ca cea de la Newtown

Data publicării:
5488322 20afp 20mediafax 20foto 20bill 20pugliano-39023

În cadrul unei ceremonii ecumenice organizate în memoria celor 20 de copii ucişi vineri în şcoala în care învăţau, Obama a îndemnat ca "ţara să devină demnă" de memoria lor, după ce le-a spus rudelor şi familiilor victimelor că le transmite "dragostea şi rugăciunile" Statelor Unite.

În acest discurs, susţinut într-o sală a liceului din Newtown, pe a cărui scenă au vorbit, anterior, reprezentanţi ai unor mari religii monoteiste, Obama şi-a îndemnat compatrioţii, pe un ton emoţionat dar ferm, să se întrebe dacă "fac suficient pentru a îşi proteja copiii".

"Am reflectat la acest lucru în ultimele zile, iar dacă suntem oneşti cu noi răspunsul este nu", a adăugat preşedintele, notând că efectuează, la Newtown, a patra vizită la scena unui atac armat de când a preluat puterea, în urmă cu aproape patru ani.

"Nu mai putem să tolerăm acest lucru. Aceste tragedii trebuie să înceteze. Iar pentru a le pune capăt sunt necesare schimbări", a declarat Obama. "Putem face mai mult de atât. Dacă există doar o măsură pe care o putem adopta pentru a salva un copil, un părinte (...), atunci avem obligaţia să încercăm", a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri