Olandezul bănuit de uciderea fetei din Dâmbovița, angajat al unei multinaționale cu o filială la Iaşi

Data actualizării: Data publicării:
Imagini în exclusivitate obţinute de Digi24 cu bărbatul de 47 de ani din Olanda suspectat că ar fi omorât-o pe fetiţa din Dâmboviţa.
Momentul în care olandezul suspectat de crimă părăsește România, pe 21 septembrie, de pe aeroportul Otopeni. Foto: Digi24

Olandezul bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru a fost angajat al unei companii multinaţionale de IT care are birouri şi la Iaşi, iar în perioada în care lucrat pentru această firmă a vizitat capitala Moldovei o singură dată, au anunţat reprezentanţii firmei într-un comunicat de presă.

Olandezul Johannes „Joop” Visscher, bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița a fost la Iaşi în perioada 2013-2014, fiind angajat al unei companii multinaţionale de IT, care are birouri şi la Iaşi.

Compania are sediul central în Olanda şi birouri în mai multe oraşe europene, printre care şi Iaşi. 

Potrivit comunicatului de presă, Visscher a fost la Iaşi o singura dată în perioada în care a fost angajat al companiei, în 2013-2014.

Numele lui Joop Visscher este legat şi de un dosar instrumentat acum de către procurorii Parchetului General, în care o minoră din localitatea ieşeană Horleşti ar fi fost agresată sexual de bărbat, în iunie 2016.

„Este o companie multinațională din domeniul IT cu sediul central în Olanda și cu birouri în mai multe locații din Europa. În Iași, (...) este prezentă din 2010. Având echipe mixte, cu angajați în locații diferite care lucrează în proiecte comune, delegațiile cu scop lucrativ sunt o constantă dată de specificul companiei. Joop Visscher, persoana investigată în legătură cu decesul Mihaelei, a fost angajat al (...) Olanda în perioada 2013-2014 și a vizitat locația din Iași o singură dată în această perioadă”, se arată în comunicatul transmis de companie, potrivit Mediafax.

Fetiţa l-a recunoscut pe olandez în mai multe poze, în timpul unor audieri ce au avut loc săptămâna trecută la D.G.A.S.P.C. Iaşi.

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iași în care o fetiță ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptașul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmbovița. La acel moment, fetița avea 8 ani.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

După ce a apărut suspiciunea că olandezul care ar fi ucis-o pe fetița din Dâmbovița a agresat sexual, în 2016, o altă fetiță, la Iași, conducerea Poliției Române a cerut reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.

Pe de altă parte, Parchetul General a informat că probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei aparțin olandezului.

„Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Șuții privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la fața locului aparțin persoanei de cetățenie olandeză suspectată de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat”, informează Parchetul General.

Totodată, prin intermediul INTERPOL (organizația internațională de cooperare polițienească) a fost confirmat decesul bărbatului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a olandezului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri