Primele sancțiuni în Poliție după cazul de pedofilie

Data actualizării: Data publicării:
pedofil arestat
Foto: Inquam Photos / George Călin

Şeful Serviciului Supraveghere Rutieră Sectoarele 1, 2, 6, Emanuel Vornicu, a fost eliberat din funcţie, a anunţat marţi IGPR, care a informat că s-a dispus şi cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată.

„Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române la Brigada Rutieră Bucureşti s-au dispus următoarele: eliberarea din funcţie a comisarului-şef de poliţie Vornicu Emanuel Rene, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1, 2, 6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situaţiei de fapt; informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale; cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată”, se precizează IGPR într-un comunicat.

Potrivit IGPR, verificările sunt în desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Deciziile au fost luate după reţinerea agentului de poliţie de la Brigada Rutieră acuzat că ar fi agresat sexual doi copii într-un liftul unui bloc din Capitală.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut luni pentru 24 de ore şi urmează să fie dus la Judecătoria Sector 6 cu propunerea de arestare preventivă.

„În ziua de 05.01.2018, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în lift şi pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani”, spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar şi violul comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia.

Anchetatorii verifică inclusiv 15 dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri