Grupul de Comunicare Strategică: Nu a fost pusă în discuție varianta „carantinării Bucureștiului”

Data publicării:
BUCURESTI - COVID-19 - VERIFICARE MASURI - ORDONANTA MILITARA 4
Foto: INQUAM Photos/Bogdan Ioan Buda

Grupul de Comunicare Strategică dezminte existența unui scenariu 5 în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și precizează că nu se ia în discuția închiderea Bucureștiului.

„Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicații online de informații false referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului”, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.

2. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt”, se arată într-o dezmințire trimisă merți seară de grupul de Comunicare Strategică.

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri