Institutul „Matei Balș” nu mai are loc pentru cazuri de COVID. Este plin și nu mai face internări

Data actualizării: Data publicării:
spital-bals-coronavirus-romania-inquam-ganea (22)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală. Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" nu mai poate face internări. 

Institutul "Matei Balș" este plin, toate cele 640 de locuri sunt ocupate.

La Institutul "Victor Babes" sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mul'i pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea.

Institutul "Victor Babeș" a preluat 15 pacienți de la Colentina, este vorba despre persoane care nu au nevoie de intervenții chirurgicale.

Până în prezent, în România au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus.

Ultimul bilanț prezentat miercuri anunța 345 de cazuri noi în 24 de ore. Este cea mai mare creștere din ultimele 6 săptămâni. Pe 7 mai numărul de cazuri depășea 390.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri