Județele care raportează zero cazuri noi de coronavirus. Doar 10 infectări în aproape o treime din țară

Data publicării:
test coronavirus
Sursa foto: Getty Images

Trendul în scădere al cazurilor noi de coronavirus în România s-a accentuat în ultima perioadă, astfel că s-a ajuns în situația ca unele județe să raporteze zero infectări noi în 24 de ore sau cel mult un caz. Numărul județelor cu mai multe de 10 cazuri noi este de doar patru, inclusiv București.

Județele Botoșani, Gorj și Harghita au raportat zero cazuri noi de coronavirus în ultima zi, potrivit raportării oficiale de luni

Bistrița Năsăud, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiș și Vrancea sunt județe în care s-a raportat un singur caz nou.

Practic, o treime din județele țării au avut doar 10 din cele 153 de cazuri noi raportate luni.

La polul opus, există doar trei județe (Cluj, Prahova, Sibiu) și București în care au fost înregistrate mai mult de 10 cazuri.

De asemenea, toate județele țării sunt în scenariul verde, cea mai mare rată a incidenței infecțiilor la 14 zile fiind în Alba, cu 0,57 de cazuri noi la mia de locuitori.

153 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate la nivel național în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 9.815 de teste efectuate. În același interval s-au înregistrat 36 de decese, în timp ce numărul pacienților internați la ATI a ajuns la 425.

De la începutul pandemiei, pe teritoriul României au fost confirmate 1.077.737 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri