UPDATE Directorul din Ministerul Fondurilor Europene acuzat că ar fi cerut taxe din salariul unor angajate a fost schimbat din funcție

Data actualizării: Data publicării:
politist la perchezitii
Un director din Ministerul Fondurilor Europene ar fi cerut lunar taxe din salariul unor femei pe care le-ar fi ajutat să se angajeze. FOTO: INQUAM GOTO: Virgil Simonescu

Procurorii DNA fac percheziții, vineri dimineață, la locuința unui director executiv din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, supectat că ar fi ajutat două femei să se angajeze în minister, iar apoi lunar le-ar fi cerut un comision din salariu. Ministerul a anunțat că l-a schimbat din funcție și că va face o evaluare a personalului.

Un director din Ministerul Fondurilor Europene ar fi cerut lunar taxe din salariul unor femei pe care le-ar fi ajutat să se angajeze

ACTUALIZARE 10.00 Angajatul ministerului vizat de ancheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcţie, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului, a precizat, vineri, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

ACTUALIZARE 9.30 Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va pune la dispoziţia DNA toate documentele care îi vor fi solicitate, în măsura în care organele de cercetare penală îi vor solicita colaborarea în cazul anchetei ce va fi desfăşurată cu privire la directorul executiv din MIPE acuzat că lua mită de la subordonaţi.

"Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate. Aşteptăm mai multe informaţii oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii", se arată într-o informare a MIPE, remisă vineri dimineaţa Agerpres.

Știrea inițială:

Funcționarul din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene e bănuit că ar fi luat mită de la două angajate din instituție. În urmă cu doi ani, când ele au susținut și promovat concursul de angajare în minister le-ar fi ajutat cu subiectele. 

Apoi, le-ar fi cerut taxe din salariul încasat. Ar fi vorba de o treime din salariul încasat de fiecare dintre ele.

Vineri dimineață sunt în derulare percheziții în casa funcționarului public.

Din primele informații au fost găsite sume importante de bani, respectiv 174.000 de lei, 10.000 de dolari și 11.000 de euro.

De asemenea, ar fi fost găsite lingouri de aur de câte 10 grame.

Funcționarul urmează să fie dus la audieri la sediul DNA. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri