O treime din cazurile noi de COVID-19 din ultima săptămână au fost în București și alte patru județe

Data publicării:
teste coronavirus laborator medic
Laborator pentru teste anti-COVID-19. Foto: Inquam Photos / George Călin

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, în săptămâna 27 iulie - 2 august, 33,9% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere realizat pe baza datelor raportate până la 2 august, 36,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în Argeş, Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Bacău, informează Agerpres.

INSP arată că în judeţul Argeş rata de incidenţă cumulată este de peste 200 de cazuri/100.000 locuitori, iar în alte şapte judeţe - peste 100/100.000 locuitori.

Totodată, se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19, faţă de săptămâna anterioară, în 30 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Conform sursei citate, unul din 14 cazuri a fost depistat la personal medical. 78,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% s-au înregistrat la bărbaţi.

INSP precizează că 94,8% dintre toţi cei decedaţi din cauza COVID-19 aveau cel puţin o comorbiditate asociată, cum ar fi afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale, pulmonare, diabet, obezitate, neoplasm.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri