Video „Plecăm din țară din cauza voastră. Nu ne oferiți un trai decent”. Revoltă la înmormântarea tinerilor uciși de șoferul drogat în 2 Mai

Data actualizării: Data publicării:
inmormantare
Tinerii spun că pleacă din țară din cauza instituțiilor care nu își fac treaba. FOTO: Captură video Digi24

Revoltă la înmormântarea studenților spulberați de șoferul drogat. Tinerii spun că pleacă din țară din cauza instituțiilor care nu își fac treaba.

Tânăr: „E păcat că acum ne-a adus, din nou, pe toți laolaltă în situația asta, din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară, nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor, plecăm din cauza voastră, că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur.”

Tânără: „Trebuie schimbată legea. Dacă ai consumat substanțe, carnetul suspendat pe viață. Nu se poate să curmi viața unui copil nevinovat dintr-un teribilism.”

Tânără: „Se întâmplă o tragedie de genul și un nebun, unul care nu conștientizează cât de periculos este să te urci drogat la volan, ia viața unor oameni nevinovați. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oameni, pentru autorități și pentru toată lumea. Să fim mai atenți și să avem grijă, dacă suntem părinți, de copiii noștri, să îi verificăm, să îi vedem, că, până la urmă, e o problemă. E ca o boală să ai o dependență de substanțe și trebuie tratată la timp, să fii și tu salvat și să îi salvezi și tu pe cei din jurul tău.”

Unchiul fetei ucise: „E nepoată. E greu! Nu se poate așa ceva! Incredibil, în viața asta, în România asta. Nu mai ai curaj să lași copilul pe stradă. Nu mai ai curaj să-l lași să meargă la școală, că școala e plină de droguri. E posibil așa ceva? În ce țară trăim? În ce lume trăim?”

Un accident extrem de grav a avut loc sâmbătă dimineață pe litoral, în localitatea 2 Mai. O mașină a intrat într-un grup de opt pietoni. Doi tineri au murit pe loc. Șoferul era drogat și a fugit de la locul faptei. A fost prins ulterior în Vama Veche.

Tânărul care a provocat tragedia din 2 Mai era dependent de droguri

Tânărul făcea parte dintr-un grup de consumatori de droguri, iar tatăl lui l-a dus în Olanda ca să scape de pericolul stupefiantelor, potrivit unor informații obținute în exclusivitate de Digi24.

Suspectul se mutase alături de tatăl lui în Olanda. Tatăl a vrut să îl separe de grupul de tineri cu care consuma droguri. Mutarea în străinătate nu l-a ajutat, însă, așa că după ce s-au întors în România au reapărut problemele.

Zilele acestea, tânărul venise la Constanța cu tatăl lui care trebuia să își facă niște analize medicale. Bărbatul își rugase fiul să stea departe de probleme. După accidentul din 2 Mai, tânărul a ieșit pozitiv pentru trei tipuri de droguri.

Tânărul a mai fost cercetat de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri, după ce a fost prins cu 0,7 grame de canabis. Anchetatorii au decis, anul trecut, închiderea dosarului, pe motiv că era vorba de o cantitate mică de droguri și acuzatul a avut o atitudine sinceră, recunoscându-și fapta. În plus, procurorii au susținut că ar fi o cheltuială prea mare pentru a continua acel dosar penal, în care era vorba despre o cantitate mică de droguri, așa că ancheta a fost oprită.

Judecătorii Tribunalului București au confirmat hotărârea de închidere a dosarului la începutul anului. De asemenea, băiatul a mai avut reclamații la Poliție din cauza petrecerilor zgomotoase pe care le organiza în București.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri