A murit Francisc Tobă. Fostul deputat a fost exclus din AUR, după ce a fost asociat cu reprimarea sângeroasă a Revoluției din '89

Data actualizării: Data publicării:
francisc toba
Francisc Tobă a murit, marți, la vârsta de 70 de ani. Foto: Facebook

Francisc Tobă a murit, marți, la vârsta de 70 de ani. Tobă a fost ales parlamentar pe lista AUR, fiind exclus din partid după ce a fost asociat cu reprimarea sângeroasă a Revoluției din '89, iar în ultima perioadă a făcut parte din „Alianța pentru Patrie”.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebookul a acestuia și de Oana Leonte, președinte al Organizației de Tineret a partidului „Alianța pentru Patrie”, din care Francisc Tobă a făcut parte.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Francisc Tobă a avut două mandate de deputat, primul fiind între 1992 și 1996, ales atunci din partea PDSR, apoi, în decembrie 2020, Francisc Tobă a fost ales deputat de Brașov, dar din partea AUR. La puțin timp, Tobă a fost exclus din partid după ce numele lui a apărut în dosarul represiunii de la Sibiu din timpul Revoluției din 1989.

Tobă se numără printre parlamentarii care, alături de Diana Șoșoacă, au participat la recepțiile de la Ambasada Moscovei la București, după invazia Rusiei în Ucraina.

În ultima perioadă, Francisc Tobă a făcut parte din „Alianța pentru Patrie”, partid înființat de Codrin Ștefănescu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri