Cioloș: Trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiţiei

Data actualizării: Data publicării:
ciolos inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloș spune, după prezentarea raportului MCV extrem de critic pentru România, că trebuie oprit atacul asupra justiţiei şi trebuie găsiţi vinovaţii pentru „represiunea din 10 august”.

ciolos inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Acest guvern nu mai reprezintă așteptările poporului român, ei trebuie să plece. România a ales cu bună știință să intre în UE, cei din PSD știu foarte bine în ce condiții a fost deschis MVC, acel raport a fost consultat, așa e procedura, este consultat cu autoritățile din România, sunt fapte acolo, însă, iată că sunt fapte pe care românii le strigă în piață de un an jumătate. Acești indivizi care au pus mâna pe Parlament continuă să nu recunoască acest lucru, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

„Dacă Opoziția din Parlament vrea să ajute România, să propună moțiunea de cenzură cât mai repede. L-am auzit pe Ludovic Orban ieri spunând că negociază, știu că și colegii de la USR susțin ideea, politicienii responsabili trebuie să își asume, acest guvern trebuie să plece pentru că a făcut de rușine România. MCV și Rezoluția nu sunt împotriva României, ci concluzionează eșecul acestui guvern, ceea ce spun cele două documente spun milioane de români în stradă de un an jumătate”, a mai spus Cioloș.

Este pentru prima dată după aderare când Europa ne-a spus că ne-am îndepărtat de ea, de valorile ei, de principiile ei. Că cei pe care i-am ales vor să ne scoată afară din propria casă. Ieri, întregul Parlament al Europei ne-a vorbit pe un singur glas: România, trezeşte-te! Ca să rămânem între graniţele civilizaţiei trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiţiei! Trebuie să facem lumină şi să găsim vinovaţii pentru represiunea din 10 august. Ieri, Europa ne-a spus că e cu noi şi împotriva lor. Că mai e speranţă, dacă ne trezim la timp, că Europa este şi casa noastră, dacă nu-i dăm foc”, a scris Cioloş pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri