Cîțu, replică pentru Ciolacu privind aderarea în zona euro: „Dacă cei care iau decizia ne spun că nu vor să facă reformele...”

Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - PLEN REUNIT - SEDINTA SOLEMNA - ANIVERSA
Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, i-a dat replica luni președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care afirmase că România nu va avea indicatorii necesari pentru aderarea în zona euro. Florin Cîțu a spus că aderarea României la zona euro depinde de reforme, care au nevoie de decizia Parlamentului.

„Eu înţeleg de la preşedintele Camerei Deputaţilor că indicatorii nu vor fi îndepliniţi, aşa că decizia este acolo. Dacă ei ne spun, dacă cei care iau decizia ne spun că nu vor să facă reformele... Ca să aderi la zona euro, trebuie să faci reforme”, a declarat Florin Cîţu, potriivt Agerpres.

Întrebat ce criterii nu au fost îndeplinite până acum, Cîţu a indicat inflaţia, dobânzile, deficitul bugetar „şi multe altele”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că România nu va avea indicatorii necesari pentru aderarea în zona euro, iar prioritatea ţării noastre în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD.

„Din câte ştiu eu, erau cinci criterii. (...) Când a plecat PSD de la guvernare mai rămăsese un singur criteriu de îndeplinit pentru a accede la zona euro. În acest moment, după cum bine ştiţi şi fără reţinere o spun, după o guvernare de dreapta pe care am resimţit-o cu toţii, ne-am întors iarăşi, două sau trei criterii le-am pierdut. (...)

Prioritatea noastră în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD. Cred că sunt două lucruri ambiţioase”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat când va adera România la zona euro.

El a adăugat că şi aderarea la zona euro se numără printre priorităţi.

„Este întotdeauna o prioritate (accederea la zona euro - n.r.), dar prioritatea 1 este Spaţiul Schengen. Ca să aderi la moneda euro ştiţi că trebuie să ai anumiţi indicatori. În acest moment, ţinând cont nu numai de ce se întâmplă în România şi de forţele politice din România, ne uităm ce se întâmplă totuşi în Ucraina şi recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea în zona euro”, a declarat Ciolacu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri