Explicația Doinei Pană pentru întârzierea bugetului pe 2019: Nu e nevoie să stăm să identificăm vina

Data publicării:
doina pana

Doina Pană, vicepreședinte al PSD, a dat asigurări că bugetul pe 2019 va fi votat în Parlament până la finalul săptămânii viitoare. Proiectul de buget pe 2019 urma să fie aprobat în ședința de guvern de vineri, însă acesta nu se regăsește pe agenda ședinței. 

„Ne doream de mult ca bugetul să fie deja votat și în Parlament, dar pentru că e vorba de cel mai mare buget de la Revoluție încoace, vorbim de un buget aferent unui PIB de peste 1.000 de miliarde de RON, e foarte bine că s-au purtat consultări cu absolut toți factorii” interesați (discuțiile cu primarii privind bugetul n.r.), a declarat Doina Pană pentru Digi FM.

Vicepreședintele PSD a declarat că nu vrea să caute vinovații pentru întârzierea bugetului pe 2019, dar a precizat că acesta nu este gata din cauza întârzierii „unor avize ale CSAT” și a vacanței parlamentare.

„Proiectul este gata din decembrie, dar a fost întârziat din cauza unor avize ale CSAT, iar apoi a fost vacanță parlamentară”, mai spune Doina Pană.

„Acum, nu știu dacă e neapărat nevoie să stăm și să identificăm vina, pentru că ar fi mai multe chestii cumulate. Practic, draftul este gata din decembrie, atunci a existat o întârziere din motive de aviz de la CSAT, după care în ianuarie a fost vacanță parlamentară, dar eu zic că foarte curând vom avea un buget. La sfârșitul săptămânii viitoare va fi votat în Parlament, vom lucra la foc continuu până noaptea târziu”, a precizat Doina Pană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri