KILOMETRUL 0. Marian Preda: Problema e că marea discuție e cine este șef, nu cum este șeful

Data publicării:
marian preda miscarea populara resize 4932984-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Marian Preda a spus că Partidul Mișcarea Populară va avea „cu siguranță” un candidat la alegerile europarlamentare și va susține un candidat la președinție, în 2014. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care partidul a fost înființat mai devreme decât se plănuise inițial, a spus președintele fundației la emisiunea „Kilometrul 0”.

Întrebat pe cine ar susține formațiunea la alegerile prezidențiale, Marian Preda, care este decan al Facultății de Sociologie din Universitatea București, a răspuns: „De asta suntem noi aici, pentru că marea discuție e cine este șeful. Dar cum este șeful e discuția importantă și pe urmă vedem cine e”.

Marian Preda a precizat că pentru Mișcarea Populară este important ca un candidat să aibă rezultate cât mai bune, „să-i înlocuiască de la putere pe cei de acum și să reprezinte o anumită continuitate pentru reforma realizată” de Traian Băsescu.

El a precizat că nu se poate ști ce candidat va susține Mișcarea Populară, deoarece acest lucru se va stabili prin vot intern.

Sper ca, până anul viitor, dreapta să aibă un singur candidat la prezidențiale”, a mai spus Marian Preda.

Întrebat cum vede viitorul lui Traian Băsescu în Mișcarea Populară, după încheierea mandatului, Marian Preda a răspuns că președintele „este și va rămâne principalul lider al dreptei în România”, indiferent de măsura în care se va implica în partid.

Nu are nevoie de o funcție pe hârtie, va fi de fiecare dată cel care a inițiat proiectul, cel care a inițiat reforma statului și cel care beneficiază de acest capital politic important”, a spus liderul Fundației Mișcarea Populară.

Marian Preda a dat exemplul lui Ion Iiescu, fost președinte al PSD, care, chiar dacă nu mai are funcții oficiale în partid, este în continuare respectat și ascultat.

Dacă domnul președinte, la un moment dat, o să dorească, vom fi fericiți să aibă o funcție în acest proiect”, a mai spus el.

În ceea ce privește propria sa implicare în Partidul Mișcarea Populară, Marian Preda a spus că nu exclude acest lucru.

În momentul în care va fi nevoie să mă implic mai mult în partid, o voi face”, a declarat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri