O nouă ședință a CSAT privind invazia Rusiei în Ucraina va avea loc marți

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Klaus Iohannis prezidează o şedinţă CSAT la Cotroceni, ţinută prin videoconferinţă
Şedinţă CSAT. Foto arhivă: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie 2022, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi sunt evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei și măsurile pentru gestionarea unui eventual flux masiv de refugiați.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie 2022, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România;
  • Măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, arată un comunicat de presă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ședința CSAT, că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri