Sari la conținut

Topul parlamentarilor care fac bani din chirii

Anul trecut, 74 de parlamentari au închiriat imobile şi terenuri. Au obţinut în total aproape 4 milioane de lei.

Senatorul Dan Şova a încasat, doar anul trecut, peste 600.000 de lei din închirierea celor două case din Bucureşti şi a celei din Ciolpani. De altfel, în ultimii patru ani, a câştigat constant bani din chirii.

Şi senatorul Gabriel Oprea a obținut aproape 270.000 de lei din închirierea mai multor imobile din Voluntari.

La fel şi-a completat veniturile şi Elena Udrea. În jur de 143.000 de lei a încasat fosta candidată la prezidenţiale doar anul trecut.

Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, a câștigat 133.000 de lei din chirii.

Sectorul imobiliar i-a adus profit şi liderului social-democrat, Liviu Dragnea. El a încasat 60.000 de lei din chirii în 2015 şi 30.000 de lei anul acesta.

Şi Mircea Geoană a precizat că familia sa a închiriat un imobil în schimbul a aproape 58.000 de lei. Iar pentru închirierea unui apartament, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a obținut peste 53.000 de lei.

Există însă şi parlamentari mai puţini cunoscuţi, dar la fel de activi pe piaţa imobiliară. Un lider local PNL deţine împreună cu părinţii şi soţia nu mai puţin de opt case, plus o garsonieră şi o casă de vacanţă. În total, zece imobile! A închiriat opt dintre acestea şi a obţinut aproximativ 130.000 de lei anul trecut.

Mircea Cazan, deputat PNL: Începând din 1990, după ce m-am privatizat, tot ce am câştigat am investit în imobile. Cel mai greu mi-e la începutul anului când am plătit impozitul pe aceste chirii şi impozitul la primărie. Sunt chiriile mici şi impozitele foarte mari”.

Un alt parlamentar care câştigă bine din chirii este liberalul Luchian Dragoș. A încasat aproape 120.000 de lei.

Luchian Dragoș, deputat PNL: „Îți oferă un anumit confort, da, sigur, și o anumită libertate. Este spațiul comercial închiriat şi cele două apartamente”.

Indemnizația lunară a unui parlamentar este de aproape o mie de euro. Mulţi aleşi susţin că nu s-ar descurca fără banii obţinuţi din chirii - un venit suplimentar mare şi sigur.