UDMR și-a prezentat proiectul de revizuire a Constituției

Data publicării:
kelemen hunor-Mediafax Foto-Raul Stef

Printre cele mai importante propunerile făcute de UDMR se numără trecerea la republica parlamentară, menținerea bicameralismului și renunțarea la emiterea de ordonanțe de urgență de către guvern.

De asemenea, UDMR vrea eliminarea sintagmei de „stat național” din Legea Fundamentală și păstrarea sintagmei „stat unitar și indivizibil”.

Și liberalii au venit cu anumite propuneri, dar nu au pus încă nimic pe hârtie. La nivel de principiu, ei nu sunt de acord cu confiscarea averilor, propusă de premierul Victor Ponta.

Nu sunt foarte optimist, dar totuşi cred că în acest an se poate amenda Constituţia. Dacă nu se face în acest an eu, nu sunt convins că se mai face în acest ciclu electoral, anul 2014 fiind an electoral. Nu cred că cineva se apucă de amendarea Constituţiei”, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR.

„Noi am proiectat, ne-am propus un calendar, ceea ce nu înseamnă că ne poate impune cineva asta, Parlamentul României este suveran, el modifică Constitutia. Va fi nevoie să dureze mai, mult va dura mai mult. Poate am dat un calendar optimist”, a spus, la rândul său, Crin Antonescu, președintele Comisiei de revizuire a Constituției.  

Citiți și:

Revizuirea Constituţiei începe să pară o misiune imposibilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri